Unggah Ungguhing Boso

Manut undha usuk utawa unggah-ungguhé:
*. Basa Ngoko
*. Basa Ngoko Alus
*. Basa Krama
*. Basa Krama Inggil
Gunané Basa lan kanggone Basa
Basa Ngoko
1. Dienggo wong tuwa marang anaké
2. Dienggo guru marang murid.
3. Dienggo déning sepadha-padha kang wis kulina
4. Dienggo ndhuwuran marang andhahan
Tuladha: Kowé gelem mangan sega lodèh mas?
Basa Ngoko Alus
1. Dienggo déning wong-wong sapadha-padha sing wis kulina nanging isih ngajèni.
2. Dienggo wong tuwa marang wong enom kang drajad luwih dhuwur.
Tuladha: Panjenengan kersa dhahar sega lodèh Mas?
Basa Krama
1. Dienggo déning wong kang durung raket banget.
2. Dienggo déning wong kang durung tuang.
Tuladha: Sampeyan purun nedha sekul lodèh Mas?
Basa Krama Inggil
1. Dienggo déning wong enom marang wong tuwa.
2. Dienggo déning murid marangguru.
3. Dienggo déning ngisoran marang dhuwuran.
Tuladha: Panjenengan kersa dhahar sekul lodèh Mas?

Courtesy wikipedia Jawa

kula piyambak mboten saget boso kromo, nopo niki engkang disebat wong jawa ilang jawane

Tinggalkan Komentar Anda

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s